Satie som havfrue af Picabia

MUSIKERENS DAG

En kunstner må organisere sit liv.

Her er det præcise skema over mine daglige aktiviteter:

Stå op: 7.18, blive inspireret: 10.23 til 11.47. Jeg spiser frokost kl. 12.11 og rejser mig fra bordet kl. 12.14.

Sund ridning på mine jorder: 13.19 til 14.53. Mere inspiration: 15.12 til 16.07. Diverse aktiviteter (fægtning, overvejelser, ubevægelighed, besøg, grubleri, svømning, o.s.v…..) 16.21 til 18.47.

Middagen bliver serveret kl. 19.16 og slutter kl. 19.20. Så kommer symfonisk læsning, højt: 20.09 til 21.59.

Jeg går i seng regelmæssigt kl. 22.37. En gang om ugen (om tirsdagen) vågner jeg med et sæt kl. 3.19.

Jeg spiser kun hvide fødevarer: æg, sukker og skrabede ben; fedt fra døde dyr, kalvekød, salt, kokosnødder, kylling kogt i danskvand, muggen frugt, ris, roer, pølser præpareret med kamfer, og ting som spaghetti, ost (hvid, naturligvis) bomuldssalat og visse fisk (bortset fra skindet). Jeg koger min vin og drikker den kold blandet med blomstersaft. Jeg har en god appetit, men taler aldrig mens jeg spiser af frygt for at kvæles.

Jeg ånder omhyggeligt (kun lidt af gangen). Jeg danser meget sjældent. Når jeg går, holder jeg hænderne i siden og ser stift bagud. Min fremtræden er alvorsfuld, hvis jeg ler, er det ikke med vilje og så undskylder jeg det altid høfligt.

Min søvn er dyb men jeg holder ét øje åbent. Min seng er rund med et hul savet ud så hovedet kan komme igennem. Én gang i timen tager en tjener min temperatur og giver mig en anden. Jeg har længe abonneret på et modeblad. Jeg bærer en hvid hue, hvide strømper og en hvid vest. Min læge har altid rådet mig til at ryge. Han siger f.eks.: Ryg bare løs gamle Jas, hvis De ikke gør det, er der bare en anden der gør det.

Erik Satie oversat af Christina Dahl Cristensen.


Satie af Augsbourg

Satie af Stravinsky

Satie af Cocteau

Satie af Picasso

Satie af Satie

Satie af Cocteau

Satie af Cocteau

 

 

MITASOV

SATIE

ÅBNING